قارچ های خوراکی به طور کلی به عنوان منبعی برای تهیه مواد مغذی و داروهایی با خواص ضد توموری، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی استفاده می شوند. قارچ ها علاوه بر خواص دارویی، به دلیل محتوای کم چربی، پروتئین بالا و انرژی کم در رژیم غذایی ما نیز ضروری هستند.
پروتئین های قارچ شامل تمام آمینو اسیدهای ضروری برای انسان هستند. علاوه بر این، این مواد حاوی بسیاری از اجزای تغذیه ای مانند آهن، فسفر و ویتامین هایی مانند اسید اسکوربیک، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و ارگوسترول هستند که قیمت روز قارچ دکمه ای خوراکی مناسب می باشد.
قارچ ها از نظر بافت، طعم و برخی ویژگی های درمانی قیمت گذاری می شوند. مطالعات مختلف همچنین گزارش کرده اند که به دلیل وجود اجزای عملکردی در قارچ ها، اینها دارای ویژگی های ضد ویروسی، ضد توموری، ضد ترومبوتیک و تعدیل کننده ایمنی هستند.
پلی ساکاریدهای مشتق شده از قارچ های خوراکی، به ویژه β-گلوکان ها، به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی، ضد دیابتی، ضد سرطان زایی و تعدیل کننده سیستم ایمنی و همچنین سایر فواید سلامتی، مورد توجه دانشمندان و سایر صنایع غذایی قرار گرفته اند. روشهای استخراج متعارف و پیشرفتهای وجود دارد که امروزه برای بازیابی مواد فعال زیستی از قارچها استفاده میشود.
تکنیکهای استخراج مانند به کمک مایکروویو، به کمک اولتراسوند، به کمک آنزیم، آب زیر بحرانی، به کمک میدان الکتریکی پالسی، و استخراج یکپارچه روشهای جدیدی برای استخراج اجزای زیست فعال هستند.
قارچهای خوراکی بهعنوان مروج سلامتی محبوبتر میشوند و منجر به پیشرفتهایی در فعالیتهای تحقیقاتی متمرکز بر انواع مختلف قارچ شدهاند.
اینها می توانند کاربردهای گسترده ای برای مکمل های مختلف محصولات غذایی اصلی داشته باشند، به دلیل توانایی آنها در بهبود محتوای پروتئین، همراه با فواید ارزشمند ترکیبات زیست فعال برای سلامتی، همچنین قیمت انواع قارچ صدفی خوراکی متفاوت می باشد.
اگرچه اطلاعات زیادی در مورد اجزای زیست فعال قارچ های خوراکی و همچنین فواید آنها برای سلامتی در دسترس است، اما اطلاعات در مورد تکنیک های استخراج مواد زیست فعال از قارچ های خوراکی و همچنین جنبه های فرآوری قارچ های خوراکی در ادبیات ناچیز است.
هدف این بررسی گردآوری حقایق موجود در مورد اجزای زیست فعال، پتانسیل مواد مغذی آنها، استفاده از تکنیکهای مرسوم و جدید برای استخراج اجزای فعال زیستی و جنبههای فرآوری قارچهای خوراکی است.
اجزای زیست فعال موجود در پلی ساکاریدهای دیواره سلولی قارچ دارای ویژگی های عملکردی متعددی هستند، به ویژه اثرات ضد توموری، تحریک کننده سیستم ایمنی، آنتی اکسیدانی و کاهش قند خون، همانطور که در بسیاری از مطالعات in vitro و in vivo توضیح داده شده است.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.